Rozárium

Obtížnost: 3
Technika: jednoduché šití

Šitý náramek s PRECIOSA Candy Rose

Připravili jsme pro Vás líbivý náramek z pastelových odstínů nové perle PRECIOSA Candy Rose v kombinaci s PRECIOSA Solo™. Upravili jsme hladký tvar PRECIOSA Candy™ a vytvořili reliéfní povrch stylizující květ růže, jak název napovídá.

Ambasadoři

Helena Chmelíková

Od luxusní a extravagantní přehlídkové tvorby umí odbočit k přípravě hobby projektů.

Zjistit více

Postup

Náramek se skládá ze tří řad CR. První a druhou řadu navlékněte najednou na dlouhý návlek. Poté ke druhé řadě přivlékněte třetí. Okraje zpevníte návlekem se S.

Krok 1

Řady CR

Připravte si asi 80 cm dlouhý vlasec. Vlasec asi 15 cm od začátku zajistěte dvojitým provléknutím R8. Navlékněte 1 ks R10. Všechny CR budou otočeny lícem (reliéfem) nahoru. První CR navlékněte ve spodní dírce, druhý CR v horní dírce. Přidáte 1 ks R10. Třetí CR navlékněte v horní dírce a čtvrtý ve spodní dírce. Tento postup návleku od 1. R10 zopakujte ještě 7x, celkem 8x. Nakonec navlékněte 1 ks R10 a 1 ks R8. R8 opět provlékněte dvakrát. Vlasce nechte volně viset.

1 / a

Krok 2

Opět si připravte 80 cm vlasec. Zajistěte konec R8. Navlékněte 1 ks R10. U nového CR navlékněte spodní dírku, u prvního navlečeného CR vrchní dírku a 1 ks R10. Z druhého navlečeného CR provlékněte vrchní dírku, z dalšího nového spodní dírku. Opět tento návlek od 1. R10 zopakujte 7x, celkem 8x. Nakonec navlékněte 1 ks R10 a 1 ks R8. Od posledně navlečeného R10 vše znovu provlékněte. Vracejte se vlascem téměř na začátek. Začátek provlékněte krátkým koncem vlasce. Konce svažte mezi CR a vtáhněte do perlí. Odstřihněte.

2 / a

Krok 3

Provlékněte CR a R z 1. kroku.

3

Krok 4

Zpevnění okrajů

U okraje s více S vlasec zajistěte R8. Navlékněte 1 ks R10. U všech CR provlékněte vrchní dírku. Mezi CR přidávejte 1 ks R10. Nad CR v oblouku navlékněte 2 ks S, 1 ks R10 a 2 ks S. Na konci navlékněte 1 ks R10 a 1 ks R8. Vše znovu provlékněte.

4 / a

Krok 5

U okraje s méně S provlékněte přímo CR a to ve vrchních dírkách. Mezi ně přidávejte R10 a v obloucích 2 ks S, 1 ks R10 a 2 ks S. Konce vlasce podvlékněte pod krajním R10 z prvního kroku. Vše znovu provlékněte.

5 / a

Krok 6

Do ramínek navlékněte okrajové R8. Víčko ramínka zavřete.

6 / a

Krok 7

Odstřihněte asi 8 cm adjustového řetízku. Koncová očka provlékněte kroužkem a připojte do očka na ramínku. Na opačný konec náramku připojte dvěma kroužky karabinku.

7 / a

Ke stažení