Čokoláda s oříšky a jogurtem

Obtížnost: 3
Technika: návlek, šití

Souprava v kombinaci návleku a šitých fragmentů

Dnes si můžete vyzkoušet šití jednoduchého fragmentu z dvouřadých perlí PRECIOSA Chilli™ a PRECIOSA Candy™ ve velikosti 6 mm.

Ambasadoři

Helena Chmelíková

Od luxusní a extravagantní přehlídkové tvorby umí odbočit k přípravě hobby projektů.

Zjistit více

Postup

Náramek

Na náramek navlékněte 6 řad pokaždé s šesti šitými fragmenty. Dvě řady s Ch a R v odstínu tmavé čokolády, dvě řady s Ch v odstínu loupaného oříšku a R v krémové barvě a dvě řady s Ch v odstínu lila oříšků a R v barvě bílého jogurtu. Střed šitého fragmentu tvoří C.

Krok 1

Odstřihněte asi 1,20 m vlasce. Na jeden konec navlékněte jehlu, na druhém uvažte zajišťovací R. Navlékněte 10 ks R.

1 / a

Krok 2

Ušijte fragment.
Navlékněte 1 ks Ch na hřbetě dírkou blíže k okraji perle. Navlékněte 1 ks C, vypouklou částí natočenou k Vám. Navlékněte 1 ks Ch středovou dírkou z prohlubně. U této Ch provlékněte okrajovou dírku na hřbetě. Provlékněte druhou dírku C i prvního Ch. Znovu provlékněte první Ch na hřbetě okrajovou dírkou. Navlékněte nový 1 ks Ch. Navlékněte ho středovou dírkou z prohlubně. Ze hřbetu provlékněte i druhou dírku. U druhé Ch provlékněte znovu středovou dírku z prohlubně. Provlékněte i druhou dírku na hřbetě. Navlékněte další 1 ks Ch. Navlékněte ho středovou dírkou z prohlubně. Ze hřbetu provlékněte i druhou dírku. U prvního Ch provlékněte obě dírky, začněte v prohlubni. Pokračujte provlečením C i druhého Ch.

2 / a

Krok 3

Znovu navlékněte 10 ks R. Ušijte další fragment. Stejně postupujte až bude fragmentů šest.

3 / a

Krok 4

Nakonec navlékněte ještě 10 ks R. Odstřihněte jehlu a na konec vlasce uvažte zajišťovací R.

4

Krok 5

Všechny řady k sobě přiložte. Budou-li různě dlouhé, dovlékněte nebo naopak stáhněte několik R.

5

Krok 6

Řady provlékněte ještě jednou asi 50 cm vlascem. Provlékněte všechny R a fragmenty přímo, prvním Ch, C a druhým Ch.

Krok 7

Po navlečení a ušití všech řad přiložte vlasce k sobě na úrovni posledních okrajových R. Můžete si pomoci popotahováním za jednotlivé konce vlasců. Těsně za R uvažte uzel. Vytvořte smyčku a provlečte jí konce vlasců. Utáhněte. Uzel ještě jednou zopakujte.

7 / a

Krok 8

Otevřete očko ketlovací jehly. Podvlékněte pod uzlem. Dovřete např. plochými kleštěmi. Zbytek drátu ohněte a přimáčkněte k uzlu.

8

Krok 9

Na drát navlékněte kaplík a 1 ks R8. Drát zkraťte na 8 -10 mm. Utočte očko. Uchopte drát mezi hroty ketlovacích kleští a obtočte kolem hrotu.

9 / a

Krok 10

7. a 9. krok zopakujte i na opačném konci náramku.

Krok 11

Do ketlovaných oček připevněte zapínání. Pomocí kroužku na jedné straně karabinku.

 

Odstřihněte asi 8 cm adjustového řetízku. Obě koncová očka pomocí kroužku připevněte na opačnou stranu.

11 / a

Náušnice

Náušnice tvoří pouze šité fragmenty. Musí být vůči sobě zrcadlově otočené. Jeden fragment ušijete s C vypouklou částí natočenou k Vám, druhý otočený plochou stranou. Začněte šít uprostřed fragmentu, v prohlubni prvního Ch. Navlékněte a ušijte všechny Ch i C. Konce vlasce svažte a vtáhněte do okolních dírek a odstřihněte. Plošky puzet přilepte na plochou stranu C.

12 / a

Ke stažení