Pomáháme studentům realizovat se

Skleněné bižuterní komponenty se značkou PRECIOSA umožňují nadaným studentům ztvárňovat vlastní fantazii

Obor Design bižuterie a módního doplňku na Střední uměleckoprůmyslové a Vyšší odborné škole v Jablonci n. N. je tradičně propojen s pojmem skleněné bižuterie. Proto je PRECIOSA, zvláště PRECIOSA CRYSTAL COMPONENTS A PRECIOSA ORNELA, stěžejním partnerem SUPŠ a VOŠ v Jablonci.

Ročníkové a zejména maturitní práce jsou každoročně vrcholem studijních snah jejích studentů i odborných učitelů navrhování a dílenské praxe.

eliška koutníková maturita 2017 tisk 1 hana prechtlová maturita 2017 tisk 2 kopie
Maturitní práce Elišky Koutníkové je skleněný objekt -  přehlídková hůl ve tvaru květu nazvaného "Power of Nature" Hana Prechtlová zhotovila "knihu" nazvanou "Codex PRECIOSA", s podtitulem "Imaginative book", jež je jakýmsi vzorníkem materiálů produkovaných PRECIOSOU.
klára böhmová maturity 2017 tisk pohled do kaleidoskopu maturita 2
Klára Böhmová koncipovala svou maturitní práci jako pomyslné textilní koruny na hlavu, částečně inspirované tématikou ruských carských korun, kde kombinací materiálů a šicích technik dosáhla nového a moderního vizuálního účinu.

Nikol Hillová zpracovala téma kaleidoskopu ve třech materiálových provedeních; dural, bambus, textil. Na všech použila materiál PRECIOSA CRYSTAL COMPONENTS.

Tomáš Plesl hovoří o poměrně těsné návaznosti na průmysl jako „závazku produkovat co možná nejlepší výsledky, který nás ale nijak neomezuje ve smyslu svobodného výtvarného vyjádření. Výstupy jsou proto názorově pestré s důrazem na dopracování v celku i detailech.“ „Materiálová základna oboru DBMD se především díky Preciose postupně zvětšuje a je pro nás závazkem i do budoucna v našich společných projektech.“ dodává Plesl.