Módní přehlídka „Made in Jablonec 2015“

PRECIOSA ORNELA, a.s., Newsletter 27, leden 2015, Módní přehlídka Made in Jablonec 2015

Začátek roku se již tradičně neobejde bez prestižní módní přehlídky „Made in Jablonec“. Ve čtvrtek 15. ledna 2015 bylo na severu České republiky v jabloneckém Eurocentru představeno pět desítek originálních modelů od 15 oděvních a 19 bižuterních regionálních firem.

MADE IN JABLONEC 2015 Každý nový ročník bývá pro všechny zúčastněné výzvou být lepší než loni. Přehlídka „Made in Jablonec 2015“ měla podtitul „Zdobíme svět“. Modely byly rozčleněny do tří témat stanovených podle měst, které jsou považovány za Mekky světové módy: Paříž, New York a Moskva. PRECIOSA ORNELA ve spolupráci s PRECIOSA BEAUTY představily kolekci New York, která se skládala ze tří modelů.

PRECIOSA ORNELA se nechala inspirovat americkým seriálem „Sex ve městě“ , ve kterém se celý děj odehrává v New Yorku a hlavním tématem jsou ženy a móda. Hlavní ideu tvorby modelů včetně jejich realizace zajistila designérka Ivana Brabcová ze salonu Styl-Iva Ateliér Krejčovství, www.styl-iva.cz . Bižuterní doplňky k jednotlivým modelům této kolekce vytvořila designérka Helena Chmelíková.

PRECIOSA BEAUTY našla inspiraci v mrakodrapu „Chrysler Building“, který se nachází na Manhattanu a patří mezi jeden z nejznámějších symbolů města, hlavně díky svojí charakteristické špičce, která byla zakomponována i do modelu Preciosa Beauty. Jedinečnou podívanou zaručila i podsvícená sukně. Autorkami doplňků za PRECIOSA BEAUTY jsou designérky Jitka Ryšavá a Marta Růžičková.

PRECIOSA ORNELA a PRECIOSA BEAUTY pracovaly na třetím modelu společně. Model byl nazván „Ellis Island", podle ostrova při ústí řeky Hudson nedaleko New Yorku v USA. Od 1. ledna 1892 do 12. listopadu 1954 fungoval jako přistěhovalecká stanice pro imigranty do USA. Tehdejší doba a styl oblékání inspirovaly tvorbu tohoto modelu.

Textilní modely pro téma, které bylo určené dalšímu módnímu světovému centru – Moskvě, navrhla Petra Lejsková z PRECIOSY ORNELY. Bižuterní doplňky modelů z této druhé kolekce PRECIOSY ORNELY vytvořily studentky Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou, Hanka Klaciková, Tereza Koutníková a Nikol Mužničová. Společnost Preciosa, a.s., která byla opět majoritním sponzorem této akce, byla prezentována modely Preciosy Beauty a Preciosy Ornely.