Lea Baláková Paličková

Práce s korálky je pro ni v první řadě ohromný relax a ventil dřímající fantazie. Není přeci nic lepšího než si po celodenním sezení v práci za počítačem po večerech sednout k té skleněné drobotině a užívat si, že můžeme dělat to, co sami chceme.

Pochází z kraje Rumcajse a pískovcových klenotů České tabule, dá se říci, co by kamenem dohodil od "skleněných" Jizerských hor. Na první bližší setkání s Preciosou Ornelou (v té době to byl ještě Jablonex) si pamatuje moc dobře, bylo to ještě na gymnáziu na festivalu Jičín město pohádky. V té době už měla něco málo - opravdu malinko - navlečeno. Po pár letech se v blízkosti Preciosy ocitla znovu, a to díky velkorysé nabídce vzorovat nové perle. To by si ta mladá slečna tenkrát na "pohádce" asi nikdy nepomyslela, co bude za pár let... A teď je tu, bez uměleckého vzdělání, ale s o to větší chutí a vášní pro tvorbu samu.

Krom korálkování samotného a autorské tvorby zpracovává i návody. S některými z nich jste se mohli setkat např. v časopisech Digital beading, DIY Jewelry Making a na stránkách Preciosy Ornely.