Vyrobeno pro Tebe

Obtížnost: 2
TECHNIKA: Čtvercový steh

Srdíčko z ohněm leštěných perlí a rokajlu

Vlastnoručně vyrobený dárek potěší vždy dvojnásobně. Pomocí tzv. čtvercového stehu vytvořte z perlí a perliček se značkou PRECIOSA Traditional Czech Beads™ plastické srdíčko, které bude zaručeně milým a vhodným dárkem pro každou příležitost.
Preciosa Ornela Vám přeje mnoho radosti z vlastní tvorby určené pro Vaše nejbližší.

Materiál a pomůcky

Pomůcky

Tenká navlékací jehla; vlasec 0,20 mm; nůžky; ploché kleště; kroužek 7 mm; mobilová šňůrka

Postup

Krok 1

Pro ušití základního obrysového pásu použijte jeden ze způsobů tzv. čtvercového stehu (obr. č. 1). Odstřihněte cca 130 cm vlasce. Celkem navlékněte 1x R10 a 47x FPB. Pás spojíte dohromady tím, že jehlu s nití provléknete ještě jednou prvním R10. Celý pás porovnejte, utáhněte a oba konce vlasce spojte dvojitým uzlem. Kratší konec vlasce (cca 7 cm) zatím neodstřihujte.

1 / a

Krok 2

Navlékněte 3x FPB a jehlu provlékněte ještě jednou skrz R10 a nejbližší krajní FPB (obr. č. 2).

2 / a

Krok 3

Čtvercový steh uplatníte i na bocích srdíčka, které spojíte postupně s obrysovým pásem. Navlékněte 1x FPB, 1x R10, 1x FPB, jehlu provlékněte podle nákresu jednou FPB z obrysového pásu. Navlékněte 1x FPB, 1x R10 a 1x FPB a jehlu provlékněte jednou FPB z obrysového pásu. Navlékněte 3x FPB a jehlu provlékněte jednou FPB z obrysového pásu. Navlékněte 2x FPB a jehlu provlékněte jednou FPB z obrysového pásu, dále postupujte v obráceném sledu po druhé polovině obvodu srdíčka a podle nákresu doplňte i zbývající FPB a R10 (obr. č. 3). V tomto kroku celkem navléknete 18 ks FPB a 10 ks R10.

3 / a

Krok 4

Jehlu provlékněte podle nákresu jednou z trojice prostředních FPB tak, abyste mohli pokračovat v sešívání druhé strany srdíčka (obr. č. 4). V tomto kroku budete spojovat okrajové R10 a FPB z obrysového pásu a okrajové FPB a R10 navléknuté ve 3. kroku. Navlékněte vždy 1x FPB a jehlu provlékněte nejbližšími FPB nebo R10 (obr. č. 4). Celkem v tomto kroku navléknete 14 ks FPB. Jehlu s vlascem provlékněte nejbližší FPB tak, abyste mohli svázat oba dva konce vlasce a zapošít.

4 / a

Krok 5

Vrchní částí ušitého srdíčka provlékněte kroužek 7 mm. Srdíčko se tak může stát přívěskem, ve dvojici pak i výraznými náušnicemi.

5 / a