Mléčné koktejly

Obtížnost: 2
TECHNIKA: návlek, jednoduché šití

Dva v jednom, náušnice nebo střapec

Použijte nové jedinečné světlé odstíny lila a růžové a vytvořte si jednoduché doplňky, které můžete zakomponovat do svého originálního designu.

Máme nové odstíny PRECIOSA rokajlu v pastelových sytých světlých barvách lila a růžové i jemně fialové v transparentní sklovině. A povedly se! K dispozici jsou ve více velikostech a dvou zušlechtěních zdůrazňujících jejich půvab v rainbow a sfinx.

Ambasadoři

Helena Chmelíková

Od luxusní a extravagantní přehlídkové tvorby umí odbočit k přípravě hobby projektů.

Zjistit více

Sponzorované našimi partnery:

Shipwreck

John Bead

Materiál

Lustrová galerie – vodiče (délka 4 očka, případně jdou naštípat z delších vodičů) ;kaplík střední velikosti; karabinka; delší ketlovací jehly; kroužky 5 mm; náušnicové háčky

Pomůcky

Silonový vlasec 0,20 mm; tenká jehla; nůžky; nit k návleku (Nymo; Belfil-50); krejčovská nit; pravítko; ketlovací kleště; štípací kleště (na vodiče); ploché kleště (manipulace s kroužky, zploštění vlasce na začátku)

Postup

Krok 1

Ornament

Potřebujete 2x 4 ks vodičů po 4 očkách. Máte-li delší lustrovou galerii, naštípejte ji. Boky vodičů kleštěmi začistěte.

1

Krok 2

Spojte vždy dva vodiče k sobě. Navlékněte 6 ks R1, krajní očko vodiče, 2 ks R1 a krajní očko dalšího vodiče. Znovu dvakrát provlékněte, celkem třikrát. Spojte stejně i ostatní vodiče.

2 / a

Krok 3

Propojte i dvě středová očka vodičů. Navlékněte očko zvenčí, přidejte 5 ks R2. Provlékněte zevnitř očko dalšího vodiče. Navlékněte 1 ks R2. Vše ještě třikrát zopakujte. Konce vlasců svažte.

3

Krok 4

Kratší konec vlasce i s uzlem vtáhněte do perliček. Na druhý dlouhý konec navlékněte 1 ks R10, provlékněte krajní R2. Navlékněte nový 1 ks R10. Provlékněte 2 ks R2. Navlékněte 1 ks R10. Provlékněte další 2 ks R2, krajní R10 i R2 a celý oblouk z R2. Stejně doplňte R10 i u ostatních oblouků z R2. Zapošijte. Očko z vlasce dvakrát provlékněte a utáhněte, konec vlasce schovejte do perliček. Odstřihněte.

4 / a

Krok 5

Střapec


Do očka jehly navlékněte asi 15 cm krejčovské nitě. Svažte konce, vytvořte velké nitěné očko.

5

Krok 6

Odstřihněte asi 50 cm nitě na návlek. Navlékněte na ni 1 ks R8. Posuňte na střed. Konce nitě provlékněte do nitěného očka. Potřebujete 4x třásně o délce 6 cm v odstínu fialovém, růžovém i fialovém transparentním. Navlékněte 2 ks R01, 4 ks R6, 8 ks R8 a zbylou délku do 6 cm z R10. Transparentní třáseň navlékněte celou z R8.

6 / a

Krok 7

Třásně přiložte k sobě. Srovnejte koncové rokajly. Nitě svažte. Vytvořte očko ze všech nití a provlékněte ho koncem nití. Utáhněte.

7

Krok 8

Pod uzlem omotejte ketlovací jehlu. Do očka ketlovací jehly provlékněte konec drátu ketlovací jehly. Pod uzlem utáhněte pomocí plochých kleští.

8 / a

Krok 9

Na jehlu navlékněte kaplík, 1 ks R6. Uketlujte očko. Ketlovací drát zkraťte asi na 1 cm. Uchopte mezi hroty a obtočte.

9

Krok 10

Otevřete kroužek a spojte uketlované očko a karabinku.

10

Krok 11

Kompletace

Otevřete očko náušnicového háčku. Zavěste do středu kroužku z R1 na ornamentu. Zavřete.

11

Krok 12

Karabinku otevřete a zavěste do ornamentu.

12 / a

Ke stažení