PRECIOSA Twin™ kytičky

Obtížnost: 2
Technika: jednoduché šití
Designer: Jaroslava Růžičková

Kytičkové náramky

K rozšíření barevné škály populární dvoudírkové perličky PRECIOSA Twin™ vytvořila Preciosa Ornela také identickou dvoudírkovou verzi mačkané perle PRECIOSA Twin™ Pressed Bead, která je nabízena v neomezeném sortimentu všech existujících barev skla. Pokud jste ještě neměli příležitost využít při své kreativní práci tuto oválnou dvoudírkovou perličku nebo perli, Preciosa Ornela vám nabízí návod na sestavení bižuterních doplňků z jednoduchých kytiček, které jsou vytvářeny návlekem perliček a perlí se značkou PRECIOSA Traditional Czech Beads ™. Začněte jednoduchým řazením PRECIOSA Twin™ proložených rokajlem. Podle přiloženého návodu vytvoříte jednoduchý elegantní náramek. Jeho prodloužením můžete mít i náhrdelník. Z jednotlivých kytiček zvládnete sestavit celou kytičkovou kolekci - náušnice, prstýnek nebo brož. Sortiment barevného zušlechtění vám umožní uplatnit svoji kreativitu a vytvořit si vlastní barevnou kombinaci. Přejeme vám mnoho tvůrčích nápadů při práci s českými perličkami. 

Postup

Krok 1

Na jehlu s jemným vlascem nebo se silonovou nití navléknete 10x T, posunete na konec délky vlasce a svážete pevným uzlem do kroužku (obr. č. 1). 

1

Krok 2

Navléknete 1x R6, jehlu s vlascem provléknete mezi T (obr. č. 2).

2 / a

Krok 3

Jehlu s vlascem provléknete oběma dírkami nejbližšího T ze základního kroužku. Dále přidáváte 10x R9 a provlékáte druhé dírky T. Vznikne základní kytička. Vlasec vtáhnete mezi perličky, zakončíte uzlem, který schováte do perličkové dírky. Tímto způsobem vyrobíte devět kytiček, ze kterých sestavíte náramek. Základní délka náramku bez zapínání je cca 17 cm. 

3 / a

Krok 4

Mezi jednotlivé kytičky budete při sešívání přidávat 2x R9 a na oba konce 7x R9 (obr. č. 4).

4 / a

Krok 5

Náramek zpevníte tím, že ještě jednou provléknete všechny okrajové perličky (obr. č. 5).

5

Krok 6

Kovovými kroužky připevníte kovodíly pro zapínání. Ze základních kytiček můžete vyrobit celou bižuterní soupravu - náhrdelník, prsten, brož i náušnice. 

6 / a

Ke stažení